Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Új hírek

2011.01.19

Nos, kezdjük talán az egyik legfontosabbal: Petter Solberg idén is részt vesz a WRC-ben, továbbra is a Citroennel. Bár úgy tűnt, hogy nem lesz autó számára Svédországban, Peter van Merksteijn jr. lemondott az indulásáról Petter javára, akinek így jutott DS3 WRC. Amúgy a norvég "szuperhős" éppen Monte Carloban, az IRC nyitófutamán küzd a dobogóért egy 207 S2000 volánja mögött. Érdekesség, hogy a 100. évfordulóját ünneplő versenyen több, egykori WRC-s pilóta, például Delecour, Loix, Atkinson és Sarrazin is elindult.

A MINI a WRC és a S2000-es autó után egy R3-ast is csatasorba kíván állítani, egy lépcsős rendszert létrehozva a márka versenyautóin belül. Ezt mind a BMW, mind pedig a Prodrive megerősítette. Ide tartozik még, hogy az ex-Citroenes Dani Sordo aláírt a csapathoz, így megvan Kris Meeke csapattársa a gyári csapatban. Külön érdekesség, hogy több privát csapat is előbb kaphat majd Countryman WRC-t, mint ahogy az a VB-n bemutatkozik.

A JWRC-t idén kiváltó WRC Academy 12 csapattal fog elindulni: a 6 Pirelli Star Driver mellett ugyanennyi "magáninduló" lesz a sorozatban; az M-Sportos Fiesta R2-ők egy lengyelországi, erre a célra épített központban lesznek felkészítve.

Kimi Räikkönen valószínűleg legalább 10 versenyen indul egy DS3 WRC-vel. A finn ex-F1 bajnok privát szponzorok segítségével fog idén versenyezni. Egy interjúban kifejtette, hogy ha vissza akart volna menni a Forma1-be, megtette volna, de egyáltalán nem hiányzott neki, így marad a rallyban.

Kép A Ford az Északi-sarkkör fővárosában megrendezett Arctic Rallyval melegít a Svéd Rallyra. Az első nap Hirvonen, a másodikon Latvala fogja hajtani a Fiesta RS WRC-t. A csapat egyúttal bemutatta az idei dizájnt, ami (személyes véleményem szerint) a legjobb, amióta az Abu Dhabi Tourism a csapat szponzora lett-mellesleg a csapat is ezt állítja.