Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Solberg EXTREME Motorshow

2010.11.28

Tehát a Solberg tesók idén is megszállták a Telenor Arénát, és az eredetileg futballmérkőzéseknek otthont adó stadion gyepére készítettek aszfaltos pályát. Ha már lúd, akkor legyen kövér ugye, így meghívták a -főleg- skandináv legendákból és jelenlegi élversenyzőkből álló versenyzői brigádjukat. Olyan nevek tették tiszteletüket, mint Mäkinen, Grönholm, Petter és Henning Solberg, Andreas Eriksson, Östberg, Mikkelsen, Stig-Olov Walfridsson, Hirvonen, Schwarz, Kankkunen, Kenneth Bäcklund-és a lista még nagyon hosszú... Az autókínálat is több, mint kielégítő volt: Petter tavalyi Xsarája és idei C4-e mellett Henning Focusa volt a leginkább figyelemfelkeltő, de volt ott Lancia Delta és Toyota Celica a '90-es évekből, Fabia WRC, Subaru S10/12b/14 WRC, Audi S1 a B-csoportból, driftautók, drag-motorok és egy hatalmas, igazi amerikai dragster.

Petter és Henning nyitották a showt, akik kisebb meglepetésre egy-egy tankkal érkeztek a helyszínre, a telt házas stadion közönsége pedig őrjöngve díjazta ezt a nem mindennapi bevonulást. 

Kép

A futamok közt a dragsterek, drifterek és az FMX-es fiúk szórakoztatták az amúgy sem unatkozó közönséget. A "versenyt" amúgy Mikkelsen nyerte, a szuperdöntőt pedig Petter és Henning vívta, persze őrült dolgokat művelve autóikkal.Kép