Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Rally Argentina 2.nap: Loeb toronymagasan az élen

2009.04.26

Kép A verseny második napja abszoltút Loebé volt. a kilencből 7 gyorsaságit nyert, és a nap végére közel egy perccel vezet csapattársa, Sordo előtt. "Egészen a nap elejétől a végéig mindenhol a határon mentem, az előnyöm nagyjából egy perc, szóval jó volt a nap. Jó volt a küzdelem Mikkoval, és rendkívül csalódott voltam mikor feladta, ez így már nem ugyanaz. Holnap az egyetlen feladatom hogy az úton maradjak és ne kockáztassak."

Dani Sordo a napot az élről kezdhette, közben volt harmadik is, de Hirvonen kiesésével feljött másodiknak. "Némi időt veszítettem a rajtpozíció miatt pár szakaszon ahol több tapadás kellett volna, de elég nehéz lenne nem boldognak lenni a második hellyel. Természetesen boldogabb lennék, ha én lennék az első de így sem rossz. Seb túl messze van már, meglátjuk mi lesz holnap, Jari-Matti nagyon gyors."

Jari-Matti Latvala elfeledve pénteki balszerencséjét és a tegnapi afférját a motorháztetővel, elfoglalta a harmadik helyet, 41.5 mp-el van Sordo mögött. "Sordo nagyon messze van tőlünk hogy holnap utolérjük-még ha kilométerenként egy másodperccel vagyunk is gyorsabbak. A délután jó volt, el tudtuk kapni Pettert és Henninget, meg persze mikor Mikko kiesett-ami elég rossz neki-de boldog vagyok a helyemmel."

Petter Solberg a negyedik helyet foglalja el, és boldog hogy itt lehet a nap végén. "Minden OK, csak tényleg sok problémánk volt ma. A turbónyomás nem volt rendben reggel, a szervizből puha gumival jöttem ki, aztán megütöttük a futóművet és melegedett a motorunk két gyorson. Reggel azt hittem hogy tudok majd a harmadik helyért harcolni, most viszont csak reménykedünk hogy a negyediket meg tudjuk tartani."

Henning Solberg az ötödik, kb. 45 mp-el a testvére mögött. "Ez egy jó nap volt, keményen dolgoztam hogy az autóval úgy menjek ahogy tudok, de problémák voltak a kanyargósabb részeken, mert az eredeti vátlóm csütörtökön széttört, amim most van, az havas körülményre való-nem ugyanaz."

Ma öt gyosasági és csupán 49 kilométer vár a csapatokra.

foto:wrc.com