Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Készülődnek az R4-es autók is

2010.12.18

A kategória januártól lép életbe. A gyártók egy kit-et homologizálhatnak az N4-es autókhoz, ami nyilván nem fogja a kocsikat igazi A-ssá tenni, de valahol félúton (inkább nagyon közel...) lesznek. Az FIA azért hozta ezt a döntést, hogy az N4-es autóknak garantálják azt, hogy versenyben tudnak maradni a S2000-es autókkal. A kit árára vonatkozólag még nincs konkrét információ, a Renault-é pl. 57000 Euro, ami egy N-es Mitsubishi árának a fele-mondjuk a Mégane nem is tartalmaz olyan extrákat, mint a szekvenciális váltó. Ráadásul az autót csak aszfaltra fejlesztették, nem lesz hozzá murvaszett.

Kép Ellenben a Lancer, amit Araújo már tesztelt is a Monza Rallyesprinten. Az autó sokkal inkább hasonlít a Mitsubishi korábbi, VB-s A csoportos autóira, mint egy N-es Lancerre. A gépet úgy tűnik gyári segédlettel a Ralliart Italy fejlesztette, az áráról még nincs egyelőre információ.

A Subaru sem marad tétlen, a nagy vetélytárs Mitsuval muszáj tartani a lépést-így ők is fognak R4-es Imprezát homologizálni. Az autót állítólag Tommi Mäkinen csapata kezdte fejleszteni, de a projekt még nem nyilvános-így igazából információ sincs sem az autóról, sem arról, hogy mikorra lesznek készen.

Itt pedig 2 videó az eddig elkészült autókról: