Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kérdezz-felelek Petter Solberggel

2009.09.11

 

Kép

-Tesztelted a C4-et, de csak murván. Milyen teszteket tervezel a Catalunya és Wales rallyk előtt?

-"Két napot fogunk tesztelni minden verseny előtt. A részleteket csak most fogjuk letisztázni, így nem tudom megmondani neked hol és mikor lesz teszt.

-Olyan autót választottál, amit nem vezettél aszfalton. Ez nem probléma?

-Nem. Azt már korábban eldöntöttem hogy a Catalunya rally lesz az a verseny, ahol megtudom hol tartok. Ez a verseny segít majd nekünk abban, hogy meglássuk mi lehetséges jövőre. Az viszont tény hogy jelenleg a C4 a legjobb rallyautó aszfalton.

-A Citroen Racing vezetője, Olivier Quesnel nyilatkozta hogy reméli hogy Citroennel mész majd 2009 után is. Mikor derül ki hogy mi lesz 2010-ben?

-Minden attól függ a jövő évre nézve hogy megkapom-e a támogatásokat. Jelen pillanatban sok minden a levegőben lóg, semmi sincs még eldőlve.

-Hogyan reagált a Ford vezetője, Malcolm Wilson arra, hogy a C4-et választottad a Focus helyett?

-Jó a kapcsolatom Malcolmmal. Mikor Ausztráliában volt, hosszasan beszéltünk. Profi és fair volt. Továbbra is kapcsolatban vagyunk tehát ez nem probléma.

-Loeb és Sordo az elmúlt három évben mindig az első-második helyen végzett Catalunyán; nem választottál egy túl nehéz versenyt ahhoz, hogy bizonyíts?

-Hát, az én álláspontom az, hogy soha sem szabad foglalkozni azzal, amit az emberek mondanak. Ez kicsit olyan szituáció most, mint amikor év elején beültem a Xsarába. Az egy 2005-ös autó volt. Mindenki azt mondta hogy őrült vagyok, és ezzel kockára teszem a hírnevem. Azt mondták nem leszek elég gyors, de bebizonyítottam nekik hogy tévedtek. Teljesen mindegy melyik rallyt választom, úgyis meg kell küzdenem valakivel. Catalunya biztosan jó verseny lesz, de talán meglepődök majd.

-Tehát mit gondolsz, versenyképes leszel Spanyolországban?

-Nehéz megmondani. A Catalunya rally lesz a verseny nekem, ahol meg kell találnom a sebességemet, és folyamatosan gyorsulni a verseny alatt. Természetesen nagyon nehéz legyőzni Sebastient aszfalton, de azt gondolom, hogy ezzel az autóval van most ellene a legjobb esélyem 2004 óta!

-Most már van jó autód, az emberek pedig nagy dolgokat várnak tőled Catalunyán és Walesben. Hogy érzed, mekkora rajtad a nyomás?

-Nem nagyobb mint általában. Az egész szezonban a Xsarával rajtam volt már a nyomás. Nagyon fontos volt számomra, hogy hogyan szerepelek. Ha rosszul mentem volna, nem lettek volna szponzoraim. Most éppen egy nagyobb költségvetésen dolgozunk, de ettől eltekintve semmi változás.

-Catalunya után Wales következik, amit korábban már négyszer megnyertél; legutóbb 2005-ben. Meg tudod nyerni ismét?

-Azt remélem hogy az elejében fogok küzdeni. Ahogy mondtam, 2004 óta most lesz a legjobb esélyem. Ha Finnországban a legtöbb versenyző előtt tudtam menni a Xsarával, akkor képzeld el mit tudok tenni ezzel az autóval ha minden rendben van!"