Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hírek 2011-re

2010.11.19

A Citroen Racing főnöke, Quesnel úr 2 érdekes témát is boncolgatott az utóbbi időben: a Junior csapat, illetve Loeb jövője került terítékre. Lássuk előbb, mit gondol a főnök, vajon marad-e Loeb 2012-re?

"Biztos lehet benne, ha Seb jövőre jól fog menni, marad 2012-ben is. De ha lesznek gondjai, elkezd veszíteni vagy majd úgy érzi, hogy már nem ő a legjobb, akkor abbahagyja. Azonban jelenleg fogalma sincs róla, mikor fogja abbahagyni. Még mindig nagyon élvezi amit csinál."

Loeb-öt megkérdezték persze a témával kapcsolatban: "Az egyetlen dolog, amit biztosan tudok az az, hogy nem sokáig fogom folytatni. Nem tudom mi lesz, a terv az hogy megyek jövőre és majd meglátjuk, mi lesz. Ha még mindig élvezni fogom, akkor ki tudja." Azt még hozzátette, hogy a DS3 WRC is nagy szerepet játszott a maradásban: "Ha el akartam volna menni, nem dolgoztam volna annyit az új autóval, amennyit tettem. Érdekes évünk lesz jövőre."

Quesnel azonban a Junior Team-et körülvevő találgatásokról is beszélt: "Már a szezon közben kiemeltem két pilótát: Räikkönent és Petter Solberget. Most, hogy Ogier felkerült az első csapatba, egy ideig nem keresünk fiatal tehetségeket. Még sok a tennivalónk. Solberg nagyon értékes versenyző, nagyon tisztelem azért, amit az idén véghez vitt. Amellett, hogy össze tudta szedni a költségeket az évre, még gyors is volt mellette. Valamint valószínű, hogy a csapat neve is megváltozik."

 

Kép

 

Gyarapodik a jövő évi résztvevők száma is: a héten jelentették be, hogy Mads Östberg és Dennis Kuipers is Fiesta WRC-vel fog részt venni jövőre, mindketten körülbelül 10 futamon fognak elrajtolni.

Marcus Grönholm kijelentette: Nem fog visszatérni. Bár szeptemberben még lelkesen nyilatkozott arról, hogy a Minivel visszatérhet, mára letett erről. "Nem akarok úgy járni, mint Schumacher. Sok a veszíteni valóm, és látva az ő idei szereplését elgondolkodtam. Nagyon rossz az a kiindulási pont, amit tőle láthattunk idén. Lehet, hogy egy-két futamra még visszatérek, de tartósan már nem." Grönholm 2 VB-címet nyert, és 30 futamgyőzelmével Loeb mögött a második az örökranglistán.

Kiderült, hogy Solberg csapatának anyagi gondjai voltak az év végén, sőt: Petter a spanyol futam felét, illetve az egész wales-i versenyt "saját zsebből" teljesítette, ugyanis egyik szponzora (nem nevezték meg) még mindig nem adta oda neki a pénzt, amiben megegyeztek.