Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hírek - Manfred Stohl visszatér?

2012.06.07

120612_stohl.jpg

Stohl még 2000-ben szerzett N-csoportos bajnoki címet egy Mitsubishi Lancer Evo-val, aztán WRC-re váltott, és 6 dobogós helyet szerzett 2007-ig; ezután az OMV kiszállása és saját csapata miatt abbahagyta a versenyzést a VB-n, de otthon számos versenyen indult egy CNG-s Lancerrel. Most viszont úgy tűnik, itt az idő a visszatérésre: Stohl a Brazil WRT színeiben nevezett. "Daniel [Oliveira] nem tervezte az indulást Új-Zélandon, én viszont nagyon szeretek ott menni"-árulta el a 39 éves pilóta. "Egyelőre a levegőben lóg az indulás, de jól alakulnak a dolgok. Az viszont biztos, hogy nagy lesz a hátrányom, mert eddig csak kétszer vezettem az autót, akkor is a műhely körül. Eddig jól mentem ott, úgyhogy remélem a végére bemelegszem majd. De ez csak egy egyszeri alkalom, nem túl valószínű hogy többször indulnék." 

Azóta kiderült, hogy Stohl indulás biztos, köszönhetően a Vienna International Medical Clinic támogatásával és a Brazil WRT színeiben. Mást nem tudunk hozzátenni: sok sikert Manfred! (foto: motorline.cc)

A tavalyi PWRC bajnok Hayden Paddon szezonja nem egészen úgy alakul, mint tervezte: a S2000-es autó drágább bérleti díja miatt az sem biztos, hogy indulni tud a hazai versenye után. Apropó, hazai verseny: azon is csak egy átmeneti szponzor, az ENZED segítségével tud majd elindulni; emellett a Rally-Tours NZ és a MAK-Corp is segíti majd a fiatal kiwi versenyzőt, akinem viszont további szponzorokat kell keresnie a folytatáshoz.

A North One Sport (a WRC volt promotere) az év elején csőde ment, talám még mindenki emlékszik a huzavonára a Monte előtt. Nos, úgy tűnik hogy hosszútávú bajok is vannak emiatt, hiszen azóta sem sikerült a cég helyére találni senkit (pedig az Eurosport ott volt, de különböző okok miatt nem jött össze...), így a TV-s közvetítés és az időmérés+GPS díjakat a rendezőkkel akarják megfizettetni, ami kb. további 120.000 Euro költséget jelentene. A rendezők nem akarják aláírni a szerződést, így a nyáron lehet, hogy még mindig nem lesz jövő évi naptára a VB-nek.

A Prodrive ismét csak Sordoval utazik Új-Zélandra, a második autóra ugyanis megint nem jött össze a pénz.

Ketomaa is utazik Kiwiföldre, ahogy a hazai, finn versenyen is elindul majd a DMACK-es Fiestával. A fiatal tehetség abban reménykedik, hogy a portugál teljesítményénél jobban fognak sikerülni ezek a versenyek. Erre minden alap adott, hiszen 2010-ben nyert Új-Zélandon az SWRC-ben egy Fiesta S2000 volánja mögött.