Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Delecour visszatérhet?

2011.04.09

wrc-2002-sr-tm-0310.jpg

Delecour mostanában kicsit visszavonultan tengeti napjait-bár azért itt-ott elindul, például idén a Monte Carlo Rallyn a nagyszerű ötödik helyet szerezte meg, és éppenhogy lecsúszott a dobogóról. Legutóbb pedig egy Porsche 911-el vett részt egy angol versenyen, ahol a Motorsport News-nak adott interjúban elmondta, hogy "Természetesen nagyon szeretnék az új WRC-vel menni, a Rallye de France-on vagy akármelyik másik versenyen. Nagyon dolgozom az ügyön, hiszen a hátterem megvan rá Romániából a turisztikai miniszter révén."

"Azt szeretnék, ha a Dakart csinálnám meg, én viszont a VB-n szeretnék menni. Biztosak abban, hogy a Dakar kellő médiamegjelenést és hírverést csinálna nekik, de nekem sokkal jobb lenne a WRC és a Rallye de France."

Delecour, aki 1984-ben mutatkozott be a VB-n, négy futamot nyert, 1993-ban pedig második lett az év végi értékelésben. Bár 2002 óta nem vett részt egyetlen futamon sem a VB-n, a korábbi Ford/Peugeot/Mitsubishi pilóta szerint egyáltalán nem kopott meg a tehetsége. Tavaly ott volt Walesben, a Focus WRC búcsúztatásán. Idén pedig több versenyen is rajthoz áll a Romániai Turisztikai Minisztérium támogatásával egy 207 S2000-el.

A Rallye de France idén szeptember 29 és október 2 között kerül megrendezésre, továbbra is az Alsace-i régióban.

foto: McKlein / www.wrc.com | www.motorsport.com