Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Daniel Oliveira interjú

2011.03.16

 

Kép

Oliveira már tesztelhette az autót a Prodrive tesztpályáján, de még egyelőre csak a S2000-es verziót, és a Szardínia Rallyig ezen verzióval fog harca szállni a VB-n is. Ezt nem csalódásként éri meg, hanem inkább lehetőségként. "Ez az év egy új és hatalmas kihívás számomra. A lehetőség, hogy a WRC-t úgy kapom meg, hogy a S2000-es verzióval már 2 versenyt tudhatok magam mögött óriási. Remélem, hogy ezáltal minél jobban össze tudok majd szokni a MINI-vel, aminek jó jele, hogy mikor vezettem a JCW* WRC-t a tesztpályán, nagyon gyorsan összebarátkoztam vele. A kezelhetőség, és maga az egész autó fantasztikus. A motor is erős, úgyhogy sok gond nem lehet."

 

Bár Daniel nem régóta koptatja a pályákat, azért néhány eséssel már sikerült gazdagodnia. Éppen ezért-no meg a már említett "tesztversenyek" miatt- óvatos duhaj lesz Portugáliában. "Új autó új pályákkal, úgyhogy a célom az, hogy hideg fejjel, minden gond nélkül végigérjek. Szakaszról szakaszra akarok tanulni és gyorsulni, de a tapasztalatszerzés fontosabb. Nagyon izgatott vagyok, de tisztában vagyok vele, hogy rendkívül nehéz dolgom lesz. Portugáliában a szakaszok nem egyszerűek, úgyhogy nem akarok túl gyorsan kezdeni, ráérek az elejével később is felvenni a kesztyűt."

Ám Olivieira navigátora egy rutinos róka, Carlos Magalhaes, akinek a háta mögött már több Algarve központú verseny áll. "Carlos nagy segítség lesz abban, hogy megmutassa nekem a veszélyes és nehéz helyeket"-zárta mondandóját a brazil tehetség.

*= a MINI közben átnevezte az autót Countryman WRC-ről John CooperWorks WRC-re.

foto: internet / www.wrc.com