Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Bemutatták a 2011-es WRC-ket a Párizsi Autószalonon

2010.10.02

Kép A Citroen nagyon nagy hangsúlyt helyezett az új autó bemutatására, tetszetős stúdióképekkel és egy profi promoval állt ki a nagyközönség elé, no meg az új DS3 WRC-vel. Az autó a jövő évi szabályoknak megfelelően 1.6-os turbómotorral szerelt, az ajtókba pedig új fejlesztésű ütésálló és energiaelnyelő hab került. Loeb-Elena és Ogier-Inagrassia lesznek a csapattagok jövőre.

Kép A Fordnál is elkészült a jövő évi -várakozások szerint- bajnokesélyes autó, ami már eddig is 3000 km-t tett meg. Az autóval hamarosan kezdődik egy intenzív murvateszt Spanyolországban, ezek után a fejlesztést Latvala és Hirvonen fejezik be. A karosszéria az M-Sport és a Ford Europe design-csapatának munkáját dicséri; és bár annak tűnik, az autó még nincs kész, főleg a motor terén várhatóak jelentősebb módosítások.

Kép Harmadiknak pedig jöjjön a Mini, ami már túlesett jónéhány tesztkilométeren éppen Grönholm, Meeke vagy Östberg kezei között. Bejelentett pilóta egyelőre csak Meeke, és az is elmondható hogy az autónak eléggé futurisztikus a kinézete-bár ha sikeres lesz, ez lesz nyilván a legkisebb gond. A tesztek jó ütemben folynak, jövőre hat futam van tervben a 2012-es teljes idény előtt. 

fotók: www.rallysport.hu