Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A Ford nem indul az Arctic Rallyn (és nőnek az idei elvárások!)

2011.01.28

Minden gyönyörűen haladt a teszten, amíg totálkárosra nem tört a Fiesta RS WRC. Talán nem kell mondani, hogy Latvala volt a tettes... "Egy tempós rész utáni fékezésnél meg szerettem volna támasztani az autót egy hófalon, de már addig sem jutottam el. 150-el estünk be az erdőbe, már felborultunk az úton, tetővel ütöttük meg a fákat. Az autó súlyosan sérült." Malcolm Wilson elmondta, hogy most vissza kell térniük Angliába, és utána tesztelnek, de az Arctic Rallyen nem indulnak.

Ráadásul a Ford 9 (!) Fiesta WRC-vel kíván részt venni a versenyen, és az M-Sport ezt nagyon nehezen tudta vállalni, ígyis eléggé necces, hogy végezzenek mindennel. A Ford Motorsport európai főnöke, Gerard Quinn azonban bajnoki címe(ke)t vár a csapattól. "Hatalmas feladat elé nézünk idén. eddig sem volt egyszerű dolgunk, hiszen az autót meg kellett építeni, eljutni vele oda, ahol vagyunk és versenyképesnek kell lennünk. Tavaly szenvedtünk. Voltak jó versenyeink, de újra bajnokságot kell nyernünk."

A Fiesta WRC-ről is ejtett pár szót: "Készen állunk. Intenzív teszteket folytattunk tavaly év vége óta. Természetesen vannak az autónak olyan részei, amik bizonytalanok. Ezek számát sikerült leszűkíteni, de egy új autónál sosem lehet tudni. Ami pedig maradt, azt remélhetőleg Svédországig megoldjuk. Ez már mindenki bajnoksága. Én remélem, hogy a miénk."

Kép